Hånden på Hesten

Hånden på Hesten

Havhesten har flere tilbud indenfor konceptet: Hånden på Hesten.  

Vi har Hesteassisteret Coaching og Rideterapi for enkeltpersoner . (se pris længere nede)

Vi har tilbud med tilpasset teambuildings til efterskoler, bo tilbud, institutioner eller firmaarrangementer.  ( Prisen bliver sat efter aftale og type af arrangement )

Som enkeltperson kan du benytte dig af Hesteassisteret Coaching og Rideterapi for enkeltpersoner . Uanset om du er rytter eller ej, tilbyder konceptet et effektivt værktøj til, at komme fra et punkt til et andet. Fx i udfordrende situationer i livet eller når du vil sætte dig nye mål.

Som efterskole, bo tilbud, instituition, klinik eller firma tilpasser vi varighed og indhold, så det passer til jer og jeres behov for oplevelse. Dette kan også indeholde differentierede rideture i området.

Men hvorfor så coaching med hest? 

Hesten selv har ikke følelser på den måde vi mennesker har det.  Heste har et reaktionsmønster, hvor de reagerer umiddelbart på deres omgivelser, og  de følelser som omgivelserne præsenterer for dem. Derfor er følelser mere en slags informationer, som den spejler for os. Uanset om vi er hestemenneske eller ej, kan hesten spejle vores indre, og bruges som god  vejleder for hvordan vi har det og hvordan vi gerne vil have det.  Ved at aflæse ganske små signaler hesten giver, kan den hjælpe os med at forstå os selv. 

Hesten giver konstant mange små kommunikations signaler, som vi kan lære at aflæse og bruge. Ud over det, reagerer heste ved at flygte, ved at kæmpe eller ved at fryse.  Hvis hesten ikke gør nogle delene, har den det godt og er i balance og den kan dermed  passe sin hverdag og sine gøremål.  Hvad gør du når du mister balancen?  

Heste lyver ikke. Det kan de ikke. De kan kun spejle og interagere med det der er ægte. De fleste heste er af natur omsorgsfulde og ønsker at please os.  Det kan de kun gøre, hvis de forstår hvad vi vil og hvad vi mener, fordi de med den hjerne de har, kun kan opfatte det umiddelbare her og nu. Nogle heste suger til sig som svampe og andre er mere nøgterne. Uanset deres personlighed, er hestene fintfølende og mærker stemninger og følelser som energier, den med fine signaler kan spejle. Deres forskellige  personligheder kan bruges terapeutiske. 

Med Equine Mirror Mentor systemet arbejder vi med det ægte i os, det autentiske og  det lys du gerne vil skinne med. Hesten er en fantastisk hjælper dertil.  Et forsvar eller en uhensigtsmæssig adfærd er også ægte, men ikke altid til at forstå for omverdenen, ej heller er det særlig hensigtsmæssig. Hesten kan gennemskue vores forsvar.

I Hesteassisteret coaching arbejder vi med: 

Match, Mål ,Magi og Mindfullness

I Rideterapien arbejder med: 

Bevægelse, Balance og Bevidsthed.  

I begge afdelinger arbejder vi med kropsbevidsthed og åndedræt

Se den videre tekst hvad du kan forvente af henholdsvis coachingen og rideterapien:

Hånden på Hesten som coaching. 

I en travl hverdag kan det, der virkelig betyder noget for dig, ofte forsvinde i gråtoner.  Og dit samvær med din hest, er ikke som du egentlig ønsker.  Måske har du svært ved at mærke hvem du er, eller du er styret af, hvad omgivelserne  mener om dig. Måske har du nogle ønsker for tilværelsen, du har svært ved at se hvordan du kan få opfyldt, eller du har udfordringer du ikke kan komme videre med. Det er ofte godt at få ryddet op når tankemylder og overfølsomhed tager over.

I et arbejde med Equine Mirror systemet, kommer du ind til den ærlige del af dig, som gør  samværet (med din hest) let og ligetil. Med enkle øvelser arbejder du dig ind til dit autentiske selv. Du ville kunne opnå tryghed og større balance. Også i andre af livets forhold. 

Match

Forstår du din hest og forstår din hest dig?  Har I mange gode oplevelser sammen, eller har I for mange udfordringer  som skygger for de gode stunder? Hvordan passer I sammen som ridende equipage? Er det dig der er lederen, eller kører hesten rundt med dig? Måske ved du slet ikke om din hest anerkender dig som leder eller ikke.  Og i så fald er der altid forbundet potentiel fare i både omgang og i  ridningen. 

Mål ? 

Sæt dit mål og kom videre.  Med Equine Mirror systemet, bliver du guidet blidt og effektiv til at kunne se dit mål  tydeligt. Og derfra gå efter målet på en gangbar måde. Ved at komme i kontakt med det der står i vejen for at nå dit mål, vil du på magisk vis  kunne se din vej til succes og tilfredsstillelse.  

Mindfull?  

Når du arbejder eller blot er sammen med heste, ved du godt instinktivt, at en rolig,  bevidst og balanceret tilgang til dem, er et must. Det er dog ikke altid nemt at gennemføre, når det ubevidste tager over og styrer. Eller du  har haft traumatiske oplevelser med din hest eller andre ting. Nogle gange forhindrer den dagsstemning du er i, den gode oplevelse.  Andre gange de uforløste følelser eller dybere traumer. Med øvelser i Mindfullness, sammen med Coachingen, vil du kunne få redskaber til at komme  længere ind i din relation med din hest. Med et nyt afsæt, kan din venlige ledelse føre til et  nyt fælles hjerteslag.                 

Magi? 

Du smelter sammen med din hest, mærker din taknemlighed og kærlighed flyde igennem  jer begge.  Hører lydende omkring dig og opsnapper samtlige skønne dufte, som hører sammen med  hesterierne.  Du mærker at din hest vil dig og det du vil med den. Alt på hestens præmisser og under din milde men bestemte ledelse. 

Wow en fest …… i hele den vide verden, har jeg den dejligste hest!  

Nøglerne er :  

 • Adfærd
 • Afklaring 
 • Overbevisninger 
 • Ønske
 • Essens

Jeg kører gerne ud til dig, eller du kan komme hjem til os. Kan med fordel kombineres med ophold i vores B&B. 

Pris pr time 800 kr. plus moms og kørselstakst. 

En session varer ca. 1,5 time, den første gang. efterfølgende ca 1 time.

Og du kan forvente resultater eller ændringer allerede efter første gang. Ofte er dog  hensigtsmæssigt med et forløb over 3-6 gange for at komme hele vejen rundt.

Hånden på Hesten  som Rideterapi i Naturen. 

Via øvelser med hesten, kan du få “tømt rygsækken”. Du blive tømt for det, der ligger lige for i hjernen og dermed fylder i hjertet. Du kan blive hjulpet videre  med det der måtte være udenfor din opmærksomhed. Hvis det er forbundet med en masse følelser eller udfordringer kan hesten hjælpe dig med  at få ryddet op og slippe. En tilpasset form for ovenstående Coaching er et godt redskab  sammen med samværet og ridningen. 

Du sidder eller rider på en ældre og balanceret hest. Med sin ro og sindige bevægelser, er  hesten god til at balancere både din krop og dit indre. De varme følelser gør dig trygge og afslappede. Ved fysiske udfordringer, kan hesten give komfortabel fysioterapi.

Rideterapi kan foregå ved trækketur med en kyndig, eller ture i skridt. Enten ved at være stille tilstede eller ved “ walk the talk”, hvor vi snakker os til Essens. Hesten har et lækkert lammeskind på ryggen og en buggjord med håndtag at holde i. Hesten viser ofte meget tydeligt, hvornår vi snakker om “vigtige ting”

På Havhesten gør vi meget ud af, at der meget tid tid samvær med hesten.  Der er plads til at strigle, nusse og flette hår.  Der er plads til at hygge sig og lære hestene rigtig godt at kende. Vi har også tid til at snakke om de enkelte heste, hvad de hedder og hvordan de er. Og  hvordan vi omgås dem sikkert og trygt. 

Ofte er en del af øvelsen, at du intuitivt selv vælger en hest på marken.  Hvis ikke det er aktuelt, har vi flere ældre heste, som er fantastiske støtter for børn, og nye  og alle andre der måtte have et behov. Vi er i stalden under kyndig og sikker vejledning. Vi er på ridebanen med forskellige rekvisitter for at  italesætte og eventuel at sætte mål. 

Vi er i skoven med hesten for at inddrage vores fantastiske natur fordi vi bor midt inden i den og har direkte adgang til Nymindegab plantage, ikke langt fra Gammelgab strand.

Rideterapien er særlig brugbar for: 

 • Autistiske børn og unge. 
 • Hesteglade i alle aldre.
 • Børn med indlærings vanskeligheder. 
 • Ordblinde. 
 • Stress-ramte. 
 • I rehabilitering.
 • I terapeutiske processer.